Fastighetsägare/BRF

Ljud

Ljud

Att ha god isolering i ett hus har många fördelar, särskilt när det gäller ljud. Med bra isolering kan ljud reduceras och förbli inom rummet där det produceras, vilket skapar en mer tyst och bekväm miljö för alla i huset. Detta är särskilt viktigt om man har grannar i närheten eller om man bor nära huvudvägar eller järnvägar. 

Ett välisolerat hus kan även hjälpa till att behålla ljud från byggkonstruktioner, till exempel väggens vibrationer vilket kan skapa sättningar i isoleringen, vilket gör det mindre troligt att störande ljud kommer in i huset. 

 

En annan fördel med bra isolering är att det kan minska behovet av att höja ljudnivån inne i huset för att överrösta bakgrundsljud, exempelvis i garage, tvättstugor och andra rum där ljud förekommer. En bättre ljudmiljö kan också bidra till att minska stress och öka koncentrationen, vilket i sin tur kan förbättra den övergripande livskvaliteten.

I den här artiklen av Klas Hagberg kan du läsa mer om två projekt som isolerats med Termoträ och där ljud och miljö har varit i fokus.  

Kontakta oss för offert!

Vi har utbildade installatörer över hela Sverige. Kontakta oss för offert och beställning!