Fastighetsägare/BRF

Sättningar

Hur påverkas din fastighet av sättningar i isoleringen?

Sättningar i isoleringen skapar kalldrag och högre energikostnader. Isolering som inte sjunker ihop ger mer energieffektivitet, bevarar densitet och R-värde och minskar risken för fukt- och mögelproblem, vilket är bra för hälsan. Det sparar också pengar och tid genom att minska behovet av extra isolering och kan öka byggnadens livslängd genom att minska risken för skador.

Testat sedan 1995

Termoträ påbörjade att testa sättningsegenskaperna under transport redan 1995 då Sveriges hustillverkare önskade leverera sina produkter till bl a. Tyskland under en dålig byggkonjunktur i Sverige. En av dessa var Sjödalshus. Se referensobjektet Einfamilienhaus in Brandenburg m fl projekt som återfinns i ”Faktabank” som Äldre referensobjekt. 

Våra egna tester på sättningar har utvecklats under åren och vi anser att de är betydligt mer omfattande än vad som krävs av testmyndigheterna. Även vid tester där väggblock transporterats på lastbilar i många mil har några sättningar inte kunnat konstateras.

Skaktester

Vid ett av alla våra sättningstester för att se om isoleringen sjunker ihop kunde vi konstatera att isoleringen även sitter kvar mellan reglarna. Trots att vi lutar väggen enligt bild nedan.

Kontakta oss för offert!

Vi har utbildade installatörer över hela Sverige. Kontakta oss för offert och beställning!